[...] z nich dobór warzyw jest tylko propozycją i zależeć może od „gustu kulinarnego" osoby stosującej dietę. DZIEŃ TRENINGOWY I Omlet z płatków owsianych Składniki płatki owsiane 50g otręby pszenne 10g jajka całe 130g (2 sztuki) białka jaj 70g (2 sztuki) kilka kropel aromatu do ciasta (ja wybrałam waniliowy) słodzik Wykonanie Płatki owsiane [...]
[...] kurczak (będzie go więcej niż w ostatnich tygodniach, kosztem wołowiny), wołowina, ryby, jajka Źródła węglowodanów: ryż brązowy - planuję jeść wyłącznie ten rodzaj, płatki owsiane, makaron durum, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, makrela, żółtka jajek, olej lniany W dzień treningowy Początkowo planuję spożywać około [...]
[...] 1/2/1 ale na samym poczatku nie przejmujmy sie tym Zrodla weglowodanow:wszelkiego rodzaju kasze(gryczana, jaglana, kus kus, jeczmienna), ryz brazowy, platki owsiane, chleb zytni razowy, makaron z maki durum, makaron razowy, warzywa(nie wliczamy blonnika do zapotrzebowania), owoce(ograniczamy sie do 50g fruktozy dziennie) Wiem jak [...]
[...] syropów typu glukozowo-fruktozowy. Te nie mają żadnych prozdrowotnych skutków, a same negatywy. ‘jakie zatem źródła węglowodanów wybierać?’ Makarony, ryże, kasze, płatki owsiane, czasem ziemniaki. ‘Ale na forum każą zrezygnować z ziemniaków!’ Cóż, zupełnie z nich nie rezygnowałbym bo są chyba jedynym dużym alkalizującym źródłem węglowodanów [...]
[...] Na bieżąco planuje przedstawiać co spożywam danego dnia. Źródła białka: wołowina, kurczak, jajka, nabiał, tuńczyk Źródła węgli: ryż paraboliczny, ryż brązowy, płatki owsiane, makarony, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, żółtka jajek, itp. przykład menu w ciągu dnia: 1. śniadanie: 100g płatków owsianych zmiksowanych w [...]
[...] aczkolweik musimy u Ad3. Na etapie robienia rzeźby musimy zwracać baczniejszą uwagę na posiłki wybieramy ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej ważne [...]
[...] spożywać te cukry, które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, ryż dziki/czarny i brązowy, makaron razowy/z mąki durum, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Wszystkie te produkty charakteryzują się [...]
[...] Wielu z was się zastanowi, o co chodzi z tym pieczywem pełnoziarnistym ??? jakiś przedstawiciel handlowy czy jaki *** Nic z tych rzeczy, po prostu zarówno musli, płatki owsiane, owoce, warzywa, jak i owo pieczywo ma dużo jakże potrzebnego błonnika który przelatuje przez nasz organizm biorąc za sobą zalegające odpady i przy tym wspomaga [...]
[...] o małej zawartości błonnika (kukurydziana, krakowska, manna) oraz ryżu, a wyklucza się kasze z dużą ilością włókna roślinnego, a więc gryczaną, jęczmienną, płatki owsiane. Nie podaje się kasz podsmażanych z dodatkiem tłuszczu oraz kasz zapiekanych. Potrawy mięsne, z drobiu, i ryb. Ta grupa potraw spełnia bardzo ważną rolę w diecie [...]
Witam jutro mam trening rano i moje pytanie brzmi czy śniadanie składające się z 4 jaj na twardo do tego płatki owsiane będzie dobrym posiłkiem przedtreningowym czy lepiej jajecznica?